Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


21 Νοε 2008

Αθήνα-Πάπιγκο [495χλμ] ...4,5 ώρες

και Θεσσαλονίκη-Πάπιγκο [315χλμ] σε ...3 ώρες
Έτσι ισχυριζόταν η "κάρτα" της «Πρώτης Γραμμής», της τηλεοπτικής ΝΕΤ, σήμερα το πρω'ί', σε παρουσίαση του, πανέμορφου σίγουρα, ζαγορίτικου χωριού, κοντά στην Κόνιτσα.
Προφανώς ο όποιος "ρεπόρτερ" θα πήρε τα στοιχεία από κάποιον ντόπιο «παράγοντα» κατεχόμενο από σαφή διαφημιστική-φενακιστική διάθεση.

Μέ πείραξε πολύ η υπερβολή.
Νομίζω πως είναι ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ, ακολουθώντας το ηλίθιο "επιχείρημα" «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», προκειμένου να βοηθηθεί το ακριτικό χωριό, που έχει και ξενώνες και ταβέρνες κλπ, να λέμε ΠΡΟΦΑΝΗ ΨΕΜΜΑΤΑ.

Ποιές 4,5 ώρες, Αθήνα-Πάπιγκο, ρέ παιδιά;;;

Μόνο στα 90 πρώτα ΧΛΜ [Αθήνα-Κόρινθο] μπορείς να βγάλεις σχετικά ακίνδυνα μέση ταχύτητα ~120χλμ/ώρα, να κάνεις δηλαδή 45', χωρίς να λογαριάσουμε την ΕΞΟΔΟ από την Αθήνα, που θα σού πάρει κατ' ελάχιστο άλλα 15'.

Από εκεί καί πέρα, μέχρι το Ρίο είναι ζήτημα άν βγάζεις μέση ταχύτητα ~100χλμ/ώρα χωρίς να σκοτωθείς, χειμώνα καιρό. Θέλεις [ακόμα κι έτσι...] κάπου 70'.

Για τα υπόλοιπα 300 ΧΛΜ, Αντίρριο-Πάπιγκο, τί να πούμε;;; Αν βγάλεις μέση ταχύτητα ~75÷80χλμ/ώρα, κι αυτό ΜΟΝΟΝ αν δεν βρείς μπροστά σου νταλίκες..., ευτυχισμένος νά 'σαι. Θέλεις 4 ώρες δηλαδή.

Σύνολο 6 ώρες. Κι αυτό «του σκοτωμού», χωρίς να σταματήσεις πουθενά, ούτε για ...κατούρημα.

Τα ανάλογα από Θεσσαλονίκη: Όσο γρήγορα και να βγάλεις, από την "Εγνατία", το κομμάτι μέχρι την διακλάδωση Σιάτιστας, στο υπόλοιπο με δυσκολία θα βγάλεις μέση ταχύτητα ~55÷60χλμ/ώρα. Μόνο υποψήφιος ...αυτόχειρας θα κάνει όλη την διαδρομή, ειδικά το χειμώνα, σε λιγότερο απο 4,5÷5 ώρες. Και χωρίς πολλές νταλίκες στο δρόμο πάντα...

Νομίζετε, φίλτατοι Παπιγκιώτες, ότι το ΨΕΜΜΑ θα φέρει περισσότερους τουρίστες στο χωριό;;;
Αυτή είναι η «μαγκιά» σας;;;


Κι άμα έτσι κάνουμε εμείς [που δυστυχώς ΕΤΣΙ κάνουμε και σε πολλές άλλες περιπτώσεις...] γιατί παραπονιώμαστε μετά που οι πολιτικοί μας π.χ. μάς κοροϊδεύουν ανοιχτά και συνέχεια;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: