Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


20 Οκτ 2008

Λίγο απ' όλα...

* Μάαστριχτ και Μητσοτάκης
Θυμίζουμε ότι στις αρχές του 1992 στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας υπογράφηκε η ομώνυμη Ευρωπαϊκή Συνθήκη, που πρόβλεπε πολλά και διάφορα καθοριστικά για την εξέλιξη της Ε.Ε.
Απ' αυτά τα πολλά έχει μείνει στην ιστορία και στο μυαλό των περισσότερων ευρωπαίων ως «Σύμφωνο Σταθερότητας» της Ευρωπαϊκής Οικονομίας με τα σφιχτά όρια που πρόβλεπε για τον πληθωρισμό και το δημοσιονομικό έλλειμμα.
Πρακτικά αυτό σήμαινε κυρίως τις νεοφιλελεύθερης έμπνευσης αποκρατικοποιήσεις, απαγόρευση κρατικών ενισχύσεων σε κρατικές ή ιδιωτικές επιχειρήησεις, περιορισμό των αυξήσεων μισθών. "Λιτότητα" δηλαδή για τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους.
Τώρα που οι κυβερνήσεις, νεοφιλελεύθερης ακόμα νοοτροπίας οι περισσότερες, αναγκάζονται να παραβούν αυτές τις αρχές "σταθερότητας" ενισχύοντας ή κρατικοποιώντας καταρρέοντες τραπεζικούς κολοσσούς, σχεδόν όλοι οι οικονομικοί αναλυτές μιλούν για ...«θάνατο του Μάαστριχτ», ως συνθήκης φυσικά...
Εκ μέρους της Ελλάδας τη συνθήκη υπόγραψε ο τότε πρωθυπουργός μας κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

1. Το «Κωνσταντίνος» προέρχεται από λατινική λέξη που σημαίνει ΣΤΑΘΕΡΟΣ.
2. Αφού ΑΥΤΟΣ την υπόγραψε την ...κακομοίρα τη Συνθήκη, περιμένατε να μην ...πεθάνει;;;

* "Εξεταστική" και Καραμανλής
«Θα εμποδίσει τις δικαστικές έρευνες». Αυτό είπε ΣΤΟΜΦΩΔΩΣ, όπως συνηθίζει, ο κ. Καραμανλής στη Βουλή, όταν η αντιπολίτευση ζητούσε σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Τώρα, εξίσου ΣΤΟΜΦΩΔΩΣ!!!, την πρότεινε ο ίδιος.
Τί είχες Γιάννη, τί είχα πάντα...

1. Η υποκρισία, το ψέμμα, ο στόμφος, το "δέρ-δεμέζ" {είπα-ξείπα}, η έλλειψη της ελαχιστότατης τσίπας στην υπηρεσία της "Πολιτικής".
2. Ή μήπως αυτά είναι η ΙΔΙΑ η "Πολιτική"; Σεμνοταπεινά καραγκιοζιλίκια...

* "WADA και Olympic ...DOPWAYS
300 (τριακόσια!!!) δείγματα ούρων πρωτα(θ)λητών χάθηκαν ...μυστηριωδώς από την περίφημη WADA, κατά την διάρκεια των δήθεν Ολυμπιακών δήθεν Αγώνων στο Πεκίνο.
"Φυσιολογικά" πράμματα...
Αφού όλοι λένε ότι πλέον ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΔΕΝ ΣΠΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΑ, οι της WADA ήταν προφανώς σίγουροι ότι θα τα εύρισκαν όλα θετικά (ή ΗΔΗ τα είχαν βρεί όλα θετικά...) οπότε, ώριμα σκεπτόμενοι, φαίνεται πως προτίμησαν να τα ...χάσουν.
Για να μην κινδυνέψει ο ..."ευγενής θεσμός"... Οι ΤΡΕΛΛΕΣ εισπράξεις δηλαδή των πολυεθνικών.

1. Αν από το Πεκίνο έδιωχναν 300 πρωτα(θ)λητές ως ντοπαρισμένους, η σούπερ φιέστα του Λονδίνου 2012 θα ήταν φαλιρισμένη από χέρι.
2. Άδικο είχουν όσοι τους αποκαλούν ΝΤΡΟΠαγώνες; Ή Olympic ...DOPWAYS;

* "Μάνατζερ" και οικονομικό «κραχ»
Δύο ήταν (και είναι...) τα κυριώτερα παραμύθια που σερβίρουν στον "κουτολαό" οι νεοφιλελεύθεροι, «εραστές» της ασύδοτης αγοράς.
Η "αυτορύθμιση" πρώτα-πρώτα. Το σοβαροφανές επιχείρημα ότι ανταγωνισμός μειώνει τις τιμές δηλαδή. Αλλά τόσο στην περίπτωση SIEMENS, όσο και παντού αλλού, φάνηκε ότι αυτό που προκαλεί είναι η ΑΥΞΗΣΗ της δωροδοκίας, της μίζας, άρα και η ΑΥΞΗΣΗ, δυσανάλογη μάλιστα, των τιμών.
Δεύτερο είναι το άλλο ότι το κράτος (το κράτος που οι ίδιοι δημιούργησαν!!!) είναι ανίκανο να λειτουργήσει επιτυχώς τις επιχειρήσεις. Ότι το κράτος είναι κακός, αποτυχημένος επιχειρηματίας και άρα πρέπει όλες τις επιχειρήσεις (και τις κοινής ωφέλειας και τις εθνικής σημασίας) να τις κατέχουν ιδιώτες και να τις διοικούν οι «ικανοί» "μάνατζερ" τους οποίους αυτοί θα επέλεγαν...

1. Τώρα έσκασε η φούσκα της ασύδοτης αγοράς και όλοι πιά κατάλαβαν ότι επιβλήθηκε για να αισχροκερδούν και υπερπλουτίζουν λίγοι, ελάχιστοι εις βάρος όλων των υπόλοιπων.
2. Οι "ικανοί μάνατζερ", που βούλιαξαν τεράστιες επιχειρήσεις και τράπεζες, αποδείχτηκαν ικανοί μόνο για να πλουτίζουν οι ίδιοι με τους κολοσσιαίους μισθούς και τα πρίμ που κανόνιζαν για τους εαυτούς τους, όπως π.χ. ο κ. Βουρλούμης...

* Ανθρώπινος κόσμος και ...έτοιμος σοβάς
Έχουμε, δυστυχώς, εξοικειωθεί πιά με την μεγαλοστομία, την υπερβολή, τις σαχλαμάρες των διαφημιστών με τις οποίες προσπαθούν (και φαίνεται πως μάλλον τα καταφέρνουν σε ένα βαθμό...) να μας πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλλες.
Και δεν αντιδρούμε πιά, π.χ. με το να ΜΗ αγοράζουμε τα προϊόντα που ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ, ξέροντας ότι τα πληρώνουμε "χρυσά" αφού το διαφημιστικό κόστος ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ στις τιμές.
Πρό ημερών όμως άκουσα το ...άκρον άωτον της γελοιότητας: Διαμήμιση μιας εταιρείας γυψοσανίδων έλεγε ότι επειδή πουλάει και ΕΤΟΙΜΟ ΣΟΒΑ, ΟΙΚΟΔΟΜΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΟΣΜΟ !!!

Αγοράστε λοιπόν τον έτοιμο σοβά της εταιρείας αυτής και να είστε βέβαιοι ότι:
α. Θα αναδιοργανωθεί και χρηματοδοτηθεί η Παιδεία μας.
β. Θα εξασφαλιστεί για τον καθέναν μας ο ελάχιστος «κοινωνικός μισθός».
γ. Θα πάψουν να είναι ανέντιμοι και διεφθαρμένοι κάποιοι πολιτικοί μας.
δ. Θα κυριαρχήσει η δικαιοσύνη, η πραγματική δημοκρατία, η ειρήνη.
ε. Θα εξαλειφθούν η φτώχεια, η πείνα, οι επιδημίες.
Θα δημιουργηθούν, τέλος, όλα όσα έχετε κατά νούν ότι είναι ο ανθρώπινος κόσμος.

3 σχόλια:

Κλαζoμένιoς είπε...

Κατάφερες και τ' ανακάτεψες όλα...

Κάτι σαν από «Σημεία των καιρών. μου κάνει αυτό το πόστ σου.

Γέλασα πάντως.
Ειδικά με το τελευταίο.

Ναπoλέων είπε...

Τί θέλεις δηλαδή, ρέ Φακέ;;;

Μετά το «κράχ» των τραπεζών εις Αμέρικα και αλλαχού, να γίνει «κράχ» και στη ...βιομηχανία του σεβαστού Ρόγκ για 300 ψιλοντόπες;;;

Η ίδια η WADA μού φαίνεται μαστουρωμένη...

Φακός είπε...

@ Κλαζομένιος

Ευχαριστώ για την επίσκεψη.
Σωστός ο χαρακτηρισμός: Σημεία των καιρών [δυστυχώς] είναι...
Ο «Οιωνοσκόπος» μας όμως έχει μεγάλη καρδιά, δεν θα μού κρατήσει κακία...

@ Ναπολέων

Ευχαριστώ για την προβολή που μού έκανες στο μπλογκ σου.

Όσο για την WADA και τους OLYMPIC ...DΟPWAYS του Λονδίνου, να δούμε πόσοι θα τα [ξανα]θυμηθούμε αυτά.