Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


21 Αυγ 2008

ΔΙΠΛΕΣ+... πληρώναμε τις μίζες στη Siemens!

Μέσα στην "τούρλα" των ημερών, που περιλαμβάνει:
1. Την ιστορία εισβολής του Σακασβίλι στην Ν. Οσσετία {την ημέρα ...εκεχειρίας λόγω έναρξης των Ολυμπιακών ...Dopways!} και την ...επανεισβολή των Ρώσων αμέσως μετά για να απωθήσει τους εισβολείς, με θύματα βέβαια κάποιες χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τον "κοσμάκη"...
2. Την αποβολή δύο ακόμα ελλήνων (πρωτ)αθλητών από τους Ολυμπιακούς ...Dopways που πιάστηκαν ντοπαρισμένοι {"θετικοί" στη χρήση απαγορευμένων ουσιών, το λένε ...«ευγενικά»}.
3. Τους υπόλοιπους έλληνες (πρωτ)αθλητές να «πατώνουν» γενικώς στις επιδόσεις και να μήν "κατακτούν" μετάλλια...
4. Τον ενγένει "τζερτζελέ" της εμποροπανήγυρης αναβολικών και άλλων {επιτρεπόμενων ή απαγορευόμενων...) ουσιών του Πεκίνου.
5. Την ιστορία δωροδοκίας από πλοιοκτήτη για να εξασφαλίσει την εκμετάλλευση επιδοτούμενης "άγονης" (για τους κατοίκους), πολύ γόνιμης όμως για τον ίδιο..., νησιώτικης γραμμής...
...νομίζω μάς διέφυγε μιά μικρή είδηση από την Γερμανία, που αποδεικνύει ότι τις μίζες στη Siemens τις πληρώναμε ΔΙΠΛΕΣ !

Α. Μία φορά γιατί η εταιρεία "φούσκωνε" ανάλογα {ή και πολύ περισσότερο...} τις τιμές των ειδών και υπηρεσιών τις οποίες εξασφάλιζε μέσω δωροδοκούμενων ελλήνων καθαρμάτων.

Β. Και μιά ΔΕΥTΕΡΗ όμως φορά διότι, άκουσον, άκουσον!, η μητρική Siemens έκοβε τιμολόγιο (και το πληρωνόταν!) ισόποσο με τις δωροδοκίες στη θυγατρική Siemens Ελλάδος, η οποία Siemens Ελλάδος μετά έκοβε τιμολόγιο (και το πληρωνόταν!) στον ΟΤΕ για "υπηρεσίες" φανταστικές {για υπηρεσίες που "προβλέπονταν" στη σύμβαση που είχε αλλά δεν τις παρείχε ποτέ} ώστε να καλυφθεί το τιμολόγιο της μητρικής της!!!


Αυτά έχουν αποκαλυφθεί από τις γερμανικές δικαστικές αρχές...

Κατά τα άλλα {και κατά τον αξιοθρήνητο κ. Χατζηγάκη}:
1. Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο (αφού πρώτα σταλεί στο αρχείο...)
2. Οποιοσδήποτε εμπλέκεται θα τιμωρηθεί αυστηρά (αν δεν έχουν καταφέρει να παραγραφεί ως τότε το αδίκημα)
Και...:
3. ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΕΧΕΙ ΕΚΤΙΝΑΧΘΕΙ για μιά ακόμα φορά ΣΕ ΝΕΑ ΥΨΗ {προφανώς λόγω της επιτυχημένης φορολογικής πολιτικής του επιτυχημένου κ. Αλογοσκούφη}.
4. Τα τροχαία δυστυχήματα πολλαπλασιάστηκαν {προφανώς λόγω της επιτυχημένων περσυνών μέτρων διπλασιασμού των προστίμων από τον επιτυχημένο κ. Πολύδωρα}.
5. Ο πρωθυπουργός στον "εθιμικό" λόγο του στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ. θα ανακοινώσει ότι όλα πάνε καλά.
Κι αφού θα το πεί αυτός, κάτι θα ξέρει...

3 σχόλια:

o ...μάλλoν άνθρωπoς είπε...

Θα μάθουμε άραγε ποτέ πόσο ακριβώς θα μπορούσαμε να αγοράσουμε το ...Σίι-φοορ-άϊ (δεν εξετάζω τώρα αν μάς χρειάζονταν τότε, ούτε το ότι δεν λειτούργησε ούτε τότε ούτε τώρα...) στην περίπτωση που δεν γίνονταν δωροδοκία και ανταγωνίζονταν πραγματικά οι ενδιαφερόμενες εταιρείες;

Θα μάθουμε ποτέ;;;

Υπομονή νά 'χουμε...

Εξερευνητής είπε...

Στο χτεσινό μου "ποστ" θα βρείτε την ακριβή κατανομή των βραβείων μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρειών.

Έχω πράμμα που σαλεύει...

Πρώτη βγήκε η Toyo Capsule S.A.
Ακολουθούν άλλες, κάποιες γνωστές αλλά και κάποιες "αφανείς"...

Ατρεύς είπε...

Όμως ήρθε ο Σεπτέμβριος και δεν έχουμε νέα από το Συμβούλιο Εφετών, που ΘΑ ορίσει νέον, Εφέτη τώρα, ανακριτή για ΝΑ συνεχίσει το ...ξεσκάλισμα της όζουσας αυτής υπόθεσης...

Ακόμα ...διακοπές, μπάνια, κάνουν;
Κρύωσε ο καιρός... Θ' αρπάξουν καμμιά πούντα...

Έρρωσθε.