Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


7 Απρ 2013

Οι σερβιτόροι ως ...μεταπωλητές
και μερικά άλλα ωραία

* Έγινε -και δίκαια- αρκετός «ντόρος» για τον ξυλοδαρμό φοιτητή στην Κομοτηνή από «μπράβο», διότι, ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ τον ΝΟΜΟ, δεν πλήρωσε τους καφέδες αφού δεν είχαν κόψει "χαρτάκι".
Επικεντρώνω σε ένα σημείο από τις δικαιολογίες που πρόβαλε ο ιδιοκτήτης της καφετέριας για να αποδείξει ότι δεν έχει καμμιά ευθύνη για το συμβάν.
Προσέξτε το καλά.
Είπε ο άνθρωπος ότι κάθε πρωΐ στους σερβιτόρους (φοιτητές συνήθως) το κατάστημα δίνει ένα ποσόν(*) και από αυτό, πριν σερβίρουν κάθε παραγγελία, πληρώνουν στο ταμείο του μαγαζιού το αντίτιμο, το οποίο αργότερα το εισπράττουν από τους πελάτες.
Υπονοούσε ότι το ταμείο δίνει πάντα "χαρτάκι" στο σερβιτόρο... άρα αυτός φταίει, αν τυχόν το έχασε στη διαδρομή και δεν το έδωσε στον πελάτη...
Πανέξυπνο.
Διότι, μεταξύ άλλων, μεταφέρει στις πλάτες των σερβιτόρων τυχόν αναποδιές από δυστροπίες των πελατών και στην ουσία τους μετατρέπει σε ...μεταπωλητές των προϊόντων του μαγαζιού!
Θέλετε και την ...«φυσιολογική» προέκτασή του;;;
Οι σερβιτόροι αφού είναι "μεταπωλητές", ένα είδος έμποροι δηλαδή, παύουν να έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας, άρα δεν δικαιούνται ασφάλιση ΙΚΑ, ούτε αποζημίωση αν απολυθούν.
Ούτε έχουν οποιοδήποτε εργασιακό δικαίωμα, έστω από τα ελαχιστότατα που δεν έχουν καταργήσει οι τροϊκανόδουλες κυβερνήσεις μας...
* Έχω και κάτι για τους γιατρούς.
Προβάλλεται τελευταία μιά διαφήμιση φαρμακευτικής εταιρείας, που το κεντρικό της "σλόγκαν" είναι το: «Προσφέρουμε στους γιατρούς τις λύσεις»...
Πέρα από το υπερφίαλο του ισχυρισμού και την εμφανή υποτίμηση του ρόλου των γιατρών, για την οποία θα ήθελα να δω μιά διαμαρτυρία του Π.Ι.Σ., η καλή εταιρεία δεν φοβάται ότι ως «λύσεις» ο κόσμος θα εκλάβει την έμμεση «δωροδοκία» με π.χ. διοργάνωση δωρεάν συνεδρίων ...τουριστικής υφής για επιλεκτική συνταγογράφηση;;;
* «Ατάκες», παραλληλισμοί, λεξιπλοκίες ...τελευταίας εσοδείας.
- Ο κ. Σαμαράς κοντράρει τη γιαγιά του(**) και το «Παραμύθι χωρίς όνομα» το έχει κάνει παραμύθι ΜΕ όνομα... Υποταγή.
- Μετά την ψήφιση του «αναπτυξιακού νομοσχέδιου» του κ. Χατζηδάκη ελέχθη το: Οι επενδύσεις (που περιμένουμε να κάνουν κάποιοι ξένοι) θα γίνουν ...απεκδύσεις. Καλό!
- Μετά την ...θεατρική παράσταση των τριών συγκυβερνώντων περί το "χαράτσι" της ΔΕΗ ελέχθη το: Δεν πρόκειται για αποτέλεσμα αισθήματος αυτοσυντήρησης αλλά ...ΟΜΟσυντήρησης.
- Μετά την «χοντρή» προσυνεδριακή κόντρα στο ΚΚΕ ανάμεσα στην κ. Παπαρήγα (και την ηγετική ομάδα γενικότερα) και στους "αντιρρησίες" και τον Νίκο Μπογιόπουλο, δημοσιογράφο και συγγραφέα του «μπεστ-σέλλερ» βιβλίου "Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε!"(***) ελέχθη το: Κάποιος πρέπει να γράψει και να χαρίσει στους "αντιρρησίες" ένα βιβλίο με τίτλο "Είναι η μιάς γυναικός αρχή, ηλίθιε!".
Αρχή διάρκειας 22 χρόνων, υπενθυμίζω.
- - - - - - - - - - -
(*) υποθέτω πως μάλλον το μεροκάματο της προηγούμενης μέρας τους πληρώνει...
(**) την Πηνελόπη Δέλτα.
(***) το οποίο συνιστώ ...εκθύμως

Δεν υπάρχουν σχόλια: