Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


5 Νοε 2007

Και τούτα και τ' άλλα...

* Μιά κάποια κ. Παπαρούμπα, πρόεδρος της σχετικής επιτροπής, απαγγέλλει το «ποιηματάκι» της πριν από την κλήρωση του Joker και λέει επί λέξει:
«Είμαστε καθ' όλα έτοιμοι κλπ κλπ κλπ. Ευχόμαστε σε ΟΛΟΥΣ εσάς που δοκιμάσατε την τύχη σας στο Joker να είστε τυχεροί».
ΟΛΟΙ τυχεροί; Πώς θα γίνει αυτό;
Όπως σίγουρα αντιλαμβάνεστε, όλα αυτά δεν γίνονται από κάποιους υπαλλήλους του ΟΠΑΠ αλλά προετοιμάζονται, σχεδιάζονται, μελετώνται από εταιρείες εξειδικευμένες στο μάρκετινγκ. Πιθανότατα τους ίδιους που έχουν αναλάβει και τη διαφημιστική του εκστρατεία.
Είναι δυνατόν να κατάληξαν σε τέτοια πατάτα; Ή μήπως... Ή μήπως, ακόμα κι αυτοί, μάς θεωρούν εντελώς πρόβατα που χάφτουμε όποια βλακεία μάς σερβίρουν και πρέπει να τους λέμε κι ευχαριστώ για τις ...ευχές;

* 3,5 ΤΡΙΣεκατομμύρια δολλάρια έχουν, λέει, στοιχίσει ως τώρα οι πόλεμοι του κ. Μπους, στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Αστείον ποσόν... Αν υπολογίσει κανείς πόσοι πολίτες των ΗΠΑ ζουν ΚΑΤΩ από το όριο της φτώχειας (20%, κάπου 50 εκατομμύρια) και κάνει την σχετική διαίρεση θα βρεί ότι αναλογούν στον καθένα ...μόνον 70.000 δολ. για όλη την περίοδο, κάπου 14.000 το χρόνο, κάπου 1200 δολλάρια τον μήνα. Υπεραρκετά για να ζήσουν ανθρώπινα, αν προστίθονταν στα τωρινά εισοδήματά τους...
Ο θεός «σας», κ. Μπούς, ξέρει να κάνει τέτοιους λογαριασμούς και θα σάς ανταμείψει ανάλογα εν καιρώ...

5 σχόλια:

Ναπoλέων είπε...

10.11.07
Πολύ μακρυά πήγες, "Φακέ".
Γιατί δεν κάνεις ένα λογαριασμό ...τοπικό, π.χ. για το πόσο θα μπορούσαν να βελτιωθούν οι συντάξεις πείνας, αν μοιράζονταν οι προμήθειες των «ενδιάμεσων» μεταπρατών για τα ομόλογα ή/και οι υπερβάλλουσες (από 5.500Ε σε 9.000Ε μηνιαίως) αυξήσεις των δικαστικών (και των Βουλευτών);
Να μην πώ και τα πρίμ του κ. Βουρλούμη (και άλλων αφανέστερων) στον ...εαυτό του;

α-α-ε
Ν.

Ατρεύς είπε...

Άσχετο ίσως με το θέμα, ΣΧΕΤΙΚΟ όμως με την πολιτεία που ζούμε:

Δείτε τί έκανε ο κ. KILL-τίδης, ο υφυπουργός Αγρανάπτυξης καλέ: Μόλις το ΣτΕ ακύρωσε απόφασή του για το κυνήγι (με το σκεπτικό ότι φέτος χάθηκαν πολλά ζώα από τις πυρκαγιές, να μην σκοτώσουν οι κυνηγοί όσα διασώθηκαν) αυτός ο λαμπρός και πολλά υποσχόμενος (στους κομπλεξικούς και φασίστες) νέος έβγαλε "αστραπιαία" νέα διαταγή ξαναεπιτρέποντας το κυνήγι!

Γειά σας.
Εγώ πάω τώρα να "KILL" κι αλλού, τον κ. KILL-τίδη... Κι είναι και γιατρός, τρομάρα του...

Ν.Α. Λάμπης είπε...

Τώρα που ο Μεϊμαράκης θα μάς πλημμυρίσει στα ρώσσικα τάνκς, τί έχεις να πείς;;;

Προφανώς ότι στην Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχουν άνθρωποι φτωχοί.
Πλούτισαν όλοι εκμεταλλευόμενοι τους μετανάστες...

Προφανώς ότι, επειδή πλέον υπάρχει ΠΛΗΡΗΣ διαφάνεια στον δημόσιο βίο {βοηθάν κι οι κάμερες παρακολούθησης άλλωστε να μην μείνει τίποτε μυστικό...} και οι νταβατζήδες έχουν παταχθεί αμείλικτα, δεν γίνονται αυτές οι τερατώδεις προμήθειες όπλων για να πλουτίσουν οι εκατέρωθεν συναλλασσόμενοι υπουργοί, στρατηγοί, εμπειρογνώμονες, μεσάζοντες κλπ αλλά απλώς για το καλό της πατρίδας...

Rodia είπε...

Ως γνωστον, η ΝΔ ως αντιπολιτευση αντιδρουσε στην αγορα (φτηνων)οπλων απο τους ρωσους και διερωτωμαι τι την εκανε να αλλαξει γνωμη τωρα που το δολαριο εχει πεσει (πολυ) χαμηλα και τα αμερικανικα ειναι φτηνοτερα.
Μηπως το οτι οι μιζες στους μεσαζοντες υπολογιζονται βασει του κοστους των αγορων..?
..λεω.. μηπως..

Φακός είπε...

@ Rodia

Απόλυτα σωστό, αγαπητή μου.

Οι προμήθειες, ανά τους αιώνες, είναι πάντοτε ποσοστιαίες!

Δεν τό 'χω επισημάνει αλλά, τώρα που μού τό 'βαλες στο μυαλό, θα τό κοιτάξω μήπως ακόμα και κάποιο χωρίο των Γραφών, τό προβλέπει!

Πάντοτε ποσοστό! Επί του ποσού της αγοράς.

Και, όπως είναι γνωστό στους παροικούντες στα ανά τον κόσμον ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, ΓΕΕΘΑ, τό τί όπλα θα αγοραστούν και από ποιόν καμμιά σχέση δεν έχει με τις όποιες ανάγκες της κάθε χώρας, πραγματικές ή -συνηθέστερα- εντέχνως δημιουργημένες, αλλά με άλλα πράμματα, όπως:

1. Αυτός που μεσολαβεί (πάντα υπάρχει κάποιος) είναι δικός μας;
2. Πόσα θα δώσει σε μάς που παίρνουμε την απόφαση;
3. Πόσο καλά θα "πέσει" στην Κοινή Γνώμη η αγορά από εκεί;
4. Πόσο εξασφαλισμένη είναι η μυστικότητα της δωροληψίας μας;
5. Σε ποιό νόμισμα θα μάς πληρώσουν;

Κατά τα άλλα... Βοήθειά μας.