Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


11 Ιουλ 2011

Aπό τον ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ {το 1983...}

Από την κυριακάτικη "ΑΥΓΗ" αντιγράφω:
«Εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει το μεγάλο κακό που θα μετατρέψει σιγά - σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων. Σε είκοσι - τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει. Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης»
(Από την παράστασή του «Αλλαγή και πάσης Ελλάδος»,
στην μπουάτ «Διαγώνιος» στην Πλάκα, το 1983!)
Και πριν τού δώσετε πολλά-πολλά εύσημα για την -τόσο "προφητική"!- του ρήση, που φανερώνει βέβαια οξύ πολιτικό αισθητήριο, σάς ενημερώνω ότι ένας «δικός μας», ο ιδρυτής του "Παρατηρητή της Ηπείρου", συνέτρωγε μαζί του (και με τον Λάκη Χαλκιά) σχεδόν κάθε βράδυ, μετά την παράστασή τους στην Πλάκα, για κάπου δυό μήνες πριν τις εκλογές του 1977. Μάς τά έλεγε αργότερα στις συνεδριάσεις της Συντακτικής Επιτροπής του Π/Τ.
Έ! αυτός «ο δικός μας» είχε προβλέψει το κατάντημα των «ισχυρών» κυβερνήσεων (και της χώρας, αν "τραβούσε μακρυά η βαλίτσα", που τράβηξε...) ήδη από τον Σεπτέμβρη του 1974 με άρθρο του στον Π/Τ και (όλως τυχαίως...) σε τρείς "αθηναϊκές" ταυτόχρονα.
Δεν μού βγαίνει από το μυαλό ότι κάτι θα τού «μεταλαμπάδευσε» του φίλτατου Χάρρυ...